Tanúsítványok és garancia

K2

GARANCIA

A Balloon Studio Hungary KFT. mint hazai gyártó, minden általa készített felfújható reklám termékre 1 éves garanciát biztosít. A garancia rendeltetés szerű használat mellett érvényesíthető. A garancia nem terjed ki a nem rendeltetés szerű használatból eredő hibák keletkezésére, mint pl.:

  • mechanikai sérülések (külső behatásra történő szakadás, pl.: beakad egy vasba, kivágják, stb.)

  • tárolásból eredő hibák (nedvesen összecsomagolt termék, stb)

  • dohosodás, penészesedés

  • időjárási problémák okozta sérülések (vihar, villám)

  • szándékos rongálás (összefirkálják, stb.)

  • rágcsálók okozta károk

A felfújható reklám eszközök használatáról, tárolásáról szóló tájékoztatónkat megtalálja honlapunk GYIK szekciójában.

ANYAG MINŐSÍTÉSEK

Minősítési tanúsítványokat kizárólag az általunk gyártott, felfújható reklám eszközök, reklám kapuk, és egyéb reklám termékek esetében adunk. A tanúsítványok minden esetben a BALLOON STUDIO HUNGARY KFT bélyegzőjével és cégszerű aláírásával érvényesek. Minden olyan okmány használata, amely nem tartalmazza ezen kézjegyeket, jogszerűtlen felhasználást eredményez, amely büntető eljárást vonhat maga után.

 

OEKO TEX tanúsítvány Spinnaker, Spinnaker FR UW, OEKO PES.

 

DIN4102-1 B1 FR (Flame Retardant) tanúsítvány

 

Mi az a „B1 / M1” minősítés?

 

Sokan nem tudják, de mára számos rendezvény megköveteli a tűzvédelmi előírásokban meghatározott alapanyagok, és segédanyagok használatát. A DIN 4102-1 / FR (flame retardant – lángálló) minősítés egy speciális gyártási eljárást jelöl, amely technológia alkalmazásával a textília egy úgynevezett lángálló bevonatot kap, így az ezen anyagokból készített termékek, a legmagasabb tűzvédelmi előírások mellett is bárhol installálhatóak. Természetesen ez a jelölés nem azt jelenti, hogy a termék nem éghetővé válik, hanem azt, hogy tűz esetén, az ebből az anyagból készült termékek, égés közben nem kapnak lángra, csupán olvadnak, így az önkioltó mechanizmusnak köszönhetően, a lángok nem tudnak róla továbbterjedni.

 

Mi az az OEKO-TEX

Egy speciálisan, az ipari textíliákra kidolgozott minősítési rendszer, amely folyamatos ellenőrzés mellett szavatolja az anyag legmagasabb megfelelését mind környezetvédelmileg, mind gyártásilag. Az OEKO-TEX minősítés szavatolja a vásárló számára a minőségi alapanyagok használatát.

 

M1 minősítés, azaz Francia, vagy Német?
 

A  gyúlékonysági és  lángterjedési vizsgálat  vitathatatlanul  a  textilipar  egyik  legfontosabb vizsgálati  eljárása,  mivel  tűz  esetén  döntő  jelentőségű  biztonsági  következményekkel  jár. Bár az EU-ban, a tűzvédelmi szabványok országonként eltérőek, és fontos volt egy mindenhol elfogadott szabványt bevezetni -ez lett az EC1 (euro class 1) számos ország ragaszkodott a saját szabványaihoz. A tűzálló anyagok Franciaországban az M1 szabványt, Németországban pedig a B1 szabványt követik. Ennek alapján általában, ha egy szövet teljesíti az M1 francia követelményt, akkor az az EU-nak köszönhetően megfelel a B1-nek is.

 

Ugráló várak engedélyeztetése

 

Az általunk gyártott Ugráló várak használatához TÜV-SÜD engedély igényelhető, melynek költségét a megrendelő vállalja. Az engedély, az igény benyújtása után 1-3 héten belül vehető át.

 

© copyright: Balloon Studio Hungary – 2017-2022