Ajánlatkérés

RólunkTermékeinkReferenciáink
Ajánlatkérés
TanúsítványokKapcsolat

Általános reklámballonok

Általános reklámballonok, Héliumos gömbök

Reklámballon történelem

Az amerikai egyesült államokban már az 1920-as évek derekán készültek Óriás reklámballonok, marketing céllal. Eleinte a technológia kiforratlansága miatt nagyon nehezen valósították meg elképzeléseiket, de a kísérletezéseket siker koronázta. Az igazi áttörést egy világrengető esemény, a 2. világháború jelentette, amikor is hadászati célokra kezdtek el reklám ballonokat fejleszteni. De hogyan is kapcsolható össze a 2. világégés az advertising inflatable balloons fejlődésével?

Mikor az USA átlépte európa partjait, a hadszíntér igen kaotikusnak volt mondható, és nagyon fontos volt a stratégiai pontok megtartása. Az utánpótlást még nem sikerült biztosítani, a németek pedig fölényes helyzetben voltak.

Franklin D. Roosevelt az USA akkori elnöke, Frederick E. Morgan-t bízta meg a partraszállás terveinek kidolgozásával. Mivel nem volt elég hadosztály, parancsba adta, hogy a legnagyobb titoktartás mellett, készítsenek meleglevegővel, és különféle motorokkal meghajtható, felfújható tankokat, repülő gépeket, melyeket eztán a fontosabb stratégiai pontokon, mintegy kiegészítésként állítsanak fel. Tervét igen nagy siker koronázta. Nos, valahogy így indult el az óriás reklámballonok pályafutása...